Woordenboek

Hieronder vind je een kook woordenboek op alfabetische volgorde met daarin woorden die betrekking hebben op het koken/bereiden van eten, met daarbij de uitleg wat het betekent.

Air fryer - een hetelucht friteuse. Gebruikt hete lucht om te frituren in plaats van frituurvet of olie. Naast frituren kun je er ook mee bakken, braden en grillen.
Au bain marie - is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het in een vuurvaste kom boven een pan met net niet kokend water te hangen. Wordt vooral gebruikt bij ingrediënten die het kookpunt niet mogen bereiken, zoals bijvoorbeeld chocolade.
Comfort food - eten waar je blij van wordt, vaak makkelijk & snel te bereiden.
Eidooier - de gele binnenkant van het ei.
Fruiten - manier van bakken, totdat het wat (goud)bruin of glazig is, zoals bij uien.
Paneren - een ingrediënt, meestal vlees, voorzien van een krokant korstje. Dit doe je door je ingrediënt te voorzien van een laagje paneermeel (& evt. vooraf te bestrijken met ei en bloem).