Tonijnsalade


Lekker op een toastje of met stokbrood. Het is makkelijk en snel te maken, dus het staat met onverwachts bezoek zo op tafel.

Portie: 1 portie
Tijd: 10 minuten

Ingrediƫnten:
- kleine (rode) ui
- mayonaise 1 e.l.
- gedroogde peterselie
- blikje tonijn in water (ongeveer 195 gram - nettogewicht / 150 gram uitlekgewicht)

Hoe te maken:
01. Pak een (houdbaarheids) bakje of schaaltje, giet het water van de tonijn af en hevel alles (inclusief een klein beetje water uit het blikje) over in je bakje/schaaltje.
02. Snijd de (rode) ui in kleine stukjes (zo fijn mogelijk) en doe dit in het bakje erbij.
03. Voeg een flinke eetlepel mayonaise toe (zelf gebruik ik altijd Zaanse Mayonaise).
04. Strooi er wat gedroogde peterselie overheen en meng alles goed met elkaar.
05. Lekker op een toastje, met stokbrood of op crackers voor tijdens de lunch.

Mocht de tonijnsalade wat 'te droog' zijn, dan kun je nog een klein beetje mayonaise toevoegen.

Reacties