Egyptische knoflooksaus


Recept voor Egyptische knoflooksaus, met dank aan mijn schoonmama waar ik dit recept van heb gekregen. De saus is erg lekker voor bij het gourmetten, met wat stokbrood of bij een stukje vlees/kip, eigenlijk kan het bij heel veel dingen.

Het is een vrij dunne saus, maar erg lekker! Doordat het zo'n dunne saus is, is het ook handiger om gebruik te maken van knoflookpoeder in plaats van verse knoflooktenen.

Portie: 250 ml
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediƫnten:
- Verse slagroom 250 ml
- 3 e.l. mayonaise
- Knoflookpoeder
- Gedroogde peterselie
- Dille
- Snufje zout

Hoe te maken:
01. Schep 3 eetlepels mayonaise in een kommetje.
02. Voeg hier de verse slagroom aan toe.
03. Voeg wat gedroogde peterselie en dille toe (een kuiltje in je hand van ieder is voldoende).
04. Klein snufje zout erbij.
05. Strooi er flink wat knoflookpoeder bij. Proef tussendoor ook, het is de bedoeling dat het een vrij sterke knoflooksaus wordt, maar je kunt er ook voor kiezen om er minder knoflookpoeder in te doen.
06. Roer alles goed door elkaar, niet te hard roeren/gaan kloppen, anders klop je de slagroom op. 

Mocht je de saus wat te dun vinden, dan kun je hem wat dikker maken door meer mayonaise te gebruiken of de verse slagroom te vervangen voor yoghurt.

Reacties