Knoflooksaus (zelfgemaakte)


Vandaag een recept voor zelfgemaakte knoflooksaus, niet moeilijk om te maken & eenmaal gemaakt, wil je nooit meer knoflooksaus uit een potje (ik niet althans). Zelf gebruik ik hem graag bij shoarma of gekruide kip, bij de barbecue en bij het gourmetten. Kortom een sausje waar je alle kanten mee op kunt.

Ik geef je het recept voor het maken van je eigen knoflooksaus, dit recept is goed voor een pot knoflooksaus, maar je zou ook minder kunnen maken.

Ingrediënten:
- 1 pot Zaanse mayonaise (650 ml)
- 250 ml verse slagroom
- 3 á 4 knoflooktenen
- Gedroogde peterselie
- Zoetstof (Natrena vloeibaar) of suiker

Hoe te maken:
01. Neem een kom of opbergbakje en schep hier de mayonaise in (zelf ga ik nu even uit van een pot van 650 ml).
02. Voeg hier de verse slagroom (als je dit niet in huis hebt kun je het vervangen voor koffiemelk), wat gedroogde peterselie (je kunt ook verse fijngesneden peterselie toevoegen) en een paar druppels zoetstof (echt maar 2 of 3 druppels, want anders wordt het te zoet! En als je geen zoetstof hebt, dan kun je het ook met wat suiker doen).
03. Voeg 3 tenen knoflook toe (makkelijkst met een knoflookpers) en meng dit alles goed door elkaar.
04. Serveren in een leuk kommetje & klaar!

Als je een wat sterkere knoflooksaus wilt, dan voeg je nog een teen knoflook toe, net zolang totdat jij hem lekker vindt. Je kunt beter iets toe moeten voegen dan dat je teveel van iets erin hebt gedaan.

Reacties

  1. Handig dat je op deze manier zelf knoflooksaus kunt maken. Ik gebruik het zelf zelden vanwege de nasmaak die ik erg vervelend vind.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten