Kipsalon


Zelfgemaakte kipsalon, een wat gezondere variant op de döner kapsalon. Dit recept stond al een tijdje op mijn recepten te maken lijstje, maar het kwam er elke keer niet van. Tot nu & ik kan je alvast verklappen dat ik dit recept vaker ga maken!

Portie: 2 personen
Tijd: 30-40 minuten

Ingrediënten:
- kwart komkommer
- halve tomaat
- klein zakje ijsbergsla (met tuinkruiden)
- 300 gr. kipfilet
- zakje mix voor kip pikant (Verstegen)
- scheut ketjapmarinade
- scheutje wokolie
- (oven)friet
- knoflooksaus
- sweet chili saus
- 2 plakken kaas
- 2 aluminium wegwerp bakjes (o.a. te koop bij Action & Makro)

Hoe te maken:
01. Maak in een kom marinade door een kwart van de kruidenmix voor de kip, een scheutje wokolie en een scheutje ketjapmarinade in de kom te doen en dit door te roeren.
02. Snij de kipfilet in kleine stukjes en leg deze zo'n 10 minuten in de marinade, zorg ervoor dat alle stukjes kip goed gemarineerd zijn.
03. Bak de kip gaar in een koekenpan (zonder boter of olie).
04. Verwarm ondertussen de oven voor en doe de ovenfriet erin (afhankelijk van hoelang dit erin moet volgorde aanpassen, ik gebruik snelle ovenfriet van 6-8 minuten).
05. Snij ondertussen de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
06. Als de friet (beetje zout erop) en de kip klaar zijn, doe je de friet in het aluminium bakje, daar bovenop de stukjes kip. Hieroverheen doe je de knoflooksaus en de sweet chili saus, plak kaas erop leggen en dit nog even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
07. Als de kaas gesmolten is dan nog de ijsbergsla erbovenop doen samen met de komkommer en de tomaat. 

Eet smakelijk!



* Je kunt er eventueel ook nog blokjes feta kaas of stukjes groene peper op doen. 
* Geen fan van kip? Dan kun je dit ook met shoarmavlees maken. 
* Mocht je geen aluminium wegwerp bakjes hebben, dan kun je het ook in een ovenschaal maken.

Reacties