Kerst inspiratie: High tea brunch


Het is misschien nog een ver van je bed show, maar het duurt niet zo heel lang meer voordat het kerst is. Met kerst moet ik meteen denken aan de kerstboom, gourmetten, samen zijn, sneeuw (hopelijk weer een keer) en het beruchte kerst diner. Maar je kunt het ook een keer heel anders aanpakken dit jaar, wat dacht je van een high tea kerst brunch? Dan kun je 's avonds gewoon op de bank liggen met Netflix aan.

Het fijne van een high tea kerst brunch is dat je van tevoren wel even druk bent met het klaar maken en voorbereiden van alles, maar als alles eenmaal op tafel staat kun je zelf ook genieten en hoef je je nergens meer druk om te maken. Je hoeft namelijk niet tijdens het voorgerecht naar de keuken te sprinten om te kijken hoe het met je gevulde kalkoen gaat, wel zo relaxed.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk en het scheelt je tijdens het klaar maken van je high tea kerst brunch een hoop stress.

Om te beginnen een aantal vragen die je jezelf moet stellen en handig om op papier te zetten. Voor hoeveel personen ga je de high tea brunch maken? Hierop ga je je boodschappenlijstje baseren, het is dus wel handig om te weten voor hoeveel personen je eten nodig hebt.

Hebben je gasten een bepaald dieet, lusten ze bepaalde dingen niet of misschien is een van je gasten wel allergisch voor iets? Niet geheel onbelangrijk tijden het uitkiezen van de hapjes die je gaat serveren. Je wilt graag dat er voor iedereen iets bij zit wat ze lusten en ik neem aan dat je ook geen zin hebt om de noodarts te moeten bellen, omdat Jantje een pinda allergie had waar je het bestaan niet van wist.

Goed, je hebt de nodige info, er is een datum geprikt & nu?

Boodschappenlijstje
Voor je een boodschappenlijstje kunt maken, moet je eerst weten wat je aan hapjes wilt maken tijdens je high tea brunch. High tea is een maaltijd met allerlei kleine hartige en zoete hapjes, zorg ervoor dat je hapjes uitkiest van zowel zoet als hartig.

Een aantal hapjes ideeën:
Mini tompoucen, mini saucijzenbroodjes, slagroomsoesjes, mini worstenbroodjes, croissants, bladerdeeghapjes, muffins, wraps, spiesjes, gevulde eieren, gehaktballetjes, mini quiche, petit fours & nog veel meer..

Zorg voor voldoende variatie en dat er voor iedereen wat bij zit. Kies zowel van zoet als van hartig 5 hapjes uit (in totaal dus 10 hapjes) die je gaat halen of maken. Zorg eventueel voor hulp tijdens de voorbereidingen, een hoop dingen kun je een dag van tevoren al maken.

Denk ook na over het drinken, wat ga je je gasten aanbieden? Qua drinken is het misschien leuk om verse jus'd'orange in een wijnglas te serveren.

Bedenk wat je nodig hebt aan ingrediënten om je hapjes te realiseren. Haal deze producten op tijd in huis, iedereen kent de chaos in de supermarkten wel zo vlak voor kerst; producten die niet op voorraad zijn, erg druk, etc.).

De dag ervoor & de dag zelf
Kijk wat je allemaal een dag van tevoren al kunt klaarmaken, dit scheelt je een hoop tijd op de dag zelf. Je kunt een hoop dingen in de koelkast bewaren en dingen zoals bladerdeeghapjes kun je al afbakken in de oven, deze hoef je de dag erna alleen nog maar even op te warmen. Zorg dat je de warme hapjes ook warm serveert, wel zo lekker.

Decoratie
Alles klaar of toch niet? Kleed de tafel leuk aan met een kerstkleed, leuke servetten, kaarsjes, naambordjes, etc. Ook de hapjes kun je op een leuke manier serveren door ze te presenteren op een etagère of op grote schalen.

Veel succes met je high tea kerst brunch!

Reacties