Gevulde speculaas


Afgelopen zaterdag was het weer zover, Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in Nederland aangekomen! Iets wat naar mijn idee echt niet mag ontbreken met Sinterklaas is gevulde speculaas en dan het liefst in combinatie met warme chocolademelk met een toefje slagroom.

Portie: 15/20 kleine stukjes
Bereidingstijd: 20 minuten   Baktijd: 40 minuten   Totale tijd: 60 minuten

Ingrediƫnten:
- 1 pak Koopmans speculaas
- 150 gr. boter of margarine
- 1 pakje Dr. Oetker amandelspijs (300 gr.)
- 1 ei(dooier) maat M
- 4 e.l. water
- 1 zakje Dr. Oetker garneeramandelen of amandelschaafsel

Hoe te maken:
01. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
02. Roer de boter zacht in een kom, voeg daarna de speculaas mix toe met 2 eetlepels water. Kneed dit alles met de mixer met deeghaken of met de hand tot een geheel mengsel.
03. Zet dit even in de koelkast.
04. Meng de amandelspijs met een half ei en 2 eetlepels water.
05. Leg bakpapier op de ovenplaat of maak je gevulde speculaas in een ovenschaal.
06. Haal je speculaas deeg weer uit de koelkast en verdeel 2/3e deel van het speculaas deeg op de bodem van de ovenschaal.
07. Verdeel het amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het speculaas deeg en druk dit een beetje aan.
08. Rol de rest van het deeg uit tot een plak (niet te dun) ter grootte van je ovenschaal en leg dit erbovenop.
09. Bestrijk de bovenkant van het speculaas deeg met een losgeklopt ei(dooier).
10. Garneer de bovenkant met de amandelen of met het amandelschaafsel.
11. Zet het geheel zo'n 35/40 minuten in de oven op 170 graden.
12. Laat het gevulde speculaas een uur afkoelen. Fijne Sinterklaas!


Reacties